Apa, hidratarea, lucruri pe care le omitem zi de zi.


Cu toate ca este foarte cunoscut tuturor, faptul ca suntem alcatuiti de mai mult de 70% apa, nu ne face sa ne alimentam corpul in mod adecvat zi de zi.

Toti, sau majoritatea dintre noi stim ca, o hidratare adecvata dealungul zilei, ne ajuta in toate activitatile, si mai ales in cele sportive, si de asemenea ne mentine un corp sanatos.

Mai mult, hidratarea ne ajuta in detoxifierea organismului, si in lubrifierea articulatiilor.

Faptul ca noi consumam apa numai cand ne este sete, este un obicei foarte prost care trebuie schimbat de urgenta.

In cazul sportivilor, si in particular al fiecaruia dintre noi care mergem la sala, apa este un factor de o importanta covarsitoare.

Energia in timpul antrenamentelor este mult crescuta daca, dealungul zilei si in timpul antrenamentului completam necesarul de lichide al corpului.

Este foarte important de asemenea sa bem o apa pura, fie din comert (apa plata) fie folosind un filtru de apa profesional.

Excludem orice fel de bauturi carbogazoase din start, iar apa minerala nu este nici ea foarte indicata a fi consumata in cantitati mari.

Asa ca inainte de a merge la magazin si a procura tone de suplimente si alte cele, gandeste-te o clipa daca respecti normele minime de functionare optima a corpului.

2 răspunsuri to “Apa, hidratarea, lucruri pe care le omitem zi de zi.”

  1. Foarte interesant articolul. Da, asa e, hidratarea e foarte importanta

  2. Eu sunt mereu cu apa dupa mine.Nu astept sa mi se faca sete.Beau in jur de 4 litri pe zi,fara sa adaug supe,ciorbe,etc.
    Pe langa celelalte suplimente apa e vitala.
    Bun articolul.Ca de obicei!

Lasă un comentariu