Aminoacizii stimuleaza sinteza proteica musculara


Culturistii care ignora legatura dintre antrenament si nutritie trag degeaba de fiare la sala, caci nu vor reusi sa obtina cresteri optime ale masei si fortei musculare.

Un excelent studiu de specialitate publicat de Jared Dickinson si Blake Rasmussen de la Uninersity of Texas Medical Branch, subliniaza importanta aminoacizilor in activarea cailor biochimice care genereaza proteine si tesuturi musculare noi.

Prin consumul proteinelor de buna calitate se realizeaza aprovizionarea cu acesti aminoacizi, in special cu leucina, care activeaza calea biochimica mTORC1 din tesutul muscular, iar aceasta la randu-i declanseaza sinteza proteica musculara.

Aceste rezerve de aminoacizi stimuleaza sinteza proteica musculara intr-o masura mai mare decat un antrenament de forta facut pe nemancate.

Pentru cresteri musculare optime este necesara o combinatie ideala intre rezervele de aminoacizi din corp si un program de antrenament de culturism bine structurat.

Nutritia adecvata este deosebit de importanta pentru mentinerea masei musculare in cazul varstnicilor si al persoanelor cu boli degenerative.

Sursa: Current Opinion in Clinical Nutrition

Un răspuns sa “Aminoacizii stimuleaza sinteza proteica musculara”

  1. Un articol excelent, multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: