Ce sunt cerealele expandate? Au aceleasi proprietati ca si celelalte?


Efectele benefice ale celor doua forme de cereale sunt similare. Atat fulgii de cereale, cat si preparatele expandate necesita un procedeu de „gatire” prealabila a boabelor, carora li se da apoi forma caracteristica.

Prepararea include si un adaos de sirop de malt, sare, amidon, zahar, in functie de reteta, dar mai ales un control riguros al umiditatii. Iti recomand sa citesti eticheta pentru a vedea ce s-a adaugat in produs. Pentru cerealele expandate, la finalul procedeului tehnologic, forma este data de o manipulare la temperaturi si presiuni crescute si la o umiditate predeterminata. Scaderea brusca de presiune transforma apa din boabe in vapori si astfel apare fenomenul de umflare-expandare.

Cerealele expandate sunt mai sensibile decat fulgii la modificarile de umiditate din mediu si pentru a le pastra cat mai mult gustul unii producatori prefera sa le acopere cu o crusta crocanta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: