Dupa 12 luni, atat dietele cu continut scazut, cat si ridicat de carbohidrati au avut efecte similare asupra scaderii in greutate


Dietele cu continut scazut de carbohidrati sunt eficiente pentru slabit in primele sase luni de regim, deoarece previn senzatia de foame mai mult decat dietele mixte sau cele cu continut ridicat in carbohidrati. Cu toate acestea, dupa o perioada de 12 luni, dietele sarace in carbohidrati, cu continut ridicat de carbohidrati sau cele care restrang numarul de calorii consumate au efecte similare in ceea ce priveste scaderea in greutate. De asemenea, dietele sarace in carbohidrati pot cauza boli cardiovasculare deoarece au un continut mai mare de grasimi saturate decat alte regimuri.

Un studiu australian a demonstrat ca, la 12 luni dupa inceperea regimului, nu exista nici o diferenta intre dieta saraca in carbohidrati si cea cu continut ridicat de carbohidrati. Aportul de calorii a fost identic la abmele grupe de subiecti. Grupul care a urmat o dieta saraca in carbohidrati a manifestat o crestere mai accentuata a nivelului de colesterol LDL. Sunt necesare mai multe cercetari pentru a evalua efectele pe termen lung ale regimurilor de slabit asupra sanatatii.

Sursa: American Journal of Clinical Nutrition

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: