Uleiul cu diacilglicerol previne obezitatea si rezistenta la insulina


Diacilglicerolul se gaseste in concentratii mici in uleiurile vegetale. O analiza a literaturii de specialitate a pus in discutie efectele diacilglicerolului in alimentatia umana. Diacilglicerolul este o grasime mononesaturata care reduce trigliceridele (grasimile din sange) si accelereaza pierderea de grasime. Datorita noilor tehnici de fabricare, se pot produce cantitati mari de diacilglicerol din uleiul de soia sau uleiul canola.Actiunea diacilglicerolului consta in limitarea gluconeogenezei (formarea glucidelor in ficat) si in cresterea consumului de grasimi de catre tesutul muscular. Uleiul cu diacilglicerol se metabolizeaza rapid pentru producerea de energie si nu e inmagazinat sub forma de gasime (cum se intampla cu majoritatea uleiurilor).

Intr-un experiment pe oameni, cercetatorii japonezi au descoperit ca inlocuirea uleiului normal de gatit cu ulei cu diacilglicerol a redus cantitatea de trigliceride din sange cu 50%. La persoanele care au urmat un regim continand 30 de grame de diacilglicerol, s-a inregistrat un consum mai mare al grasimilor dupa masa fata de persoanele carora li s-a administrat o cantitate egala de trigliceride. Regimurile bogate in diacilglicerol impiedica cresterea in greutate si acumularea de grasime, in special in zona abdomenului. Diacilglicerolul ar putea fi  util ca supliment pentru slabit. In USA, se comercializeaza sub denumirea de ulei Enova si e disponibil in majoritatea supermarketurilor.

Sursa: Biofactors 2009

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: