Dietele sarace in carbohidrati ar putea cauza probleme psihologice pe termen lung


Scaderea in greutate e o tortura psihica pentru cele mai multe persoane. Succesul pe termen lung al unei cure de slabire depinde de capacitatea psihica a individului de a consuma mai putina mancare. Cercetatorii australieni au descoperit ca persoanele care tin un regim cu continut sarac in grasimi sunt mai sanatoase, din punct de vedere psihologic, dupa 12 luni, decat cele care urmeaza un regim sarac in carbohidrati. Ambele grupuri au tinut un regim hipocaloric si au pierdut acelasi numar de kg.(aproximativ 14)

Dupa 12 luni, grupul care a consumat regimul sarac de carbohidrati a manifestat un nivel mai mare de depresie, anxietate, ostilitate si tensiune. La celalalt grup s-a inregistrat o oboseala mai scazuta si o dispozitie in general mai buna. Dietele hipocalorice, fie ca sunt sarace fie ca sunt bogate in carbohidrati duc la o scadere similara in greutate dupa 1 an, dar respectarea pe termen lung a unui regim sarac in carbohidrati poate avea mai multe efecte secundare pe plan psihologic.

Sursa: Archives of Internal Medicine

3 răspunsuri sa “Dietele sarace in carbohidrati ar putea cauza probleme psihologice pe termen lung”

  1. Asta asa este. Creierul consuma 40% din carbohidratii necesari iar pentru o persoana care depune mult efort intelectual este extrem de nociva renuntarea partiala la ei in vederea slabirii. Vb si din experienta.

    Time-o tot asa cu scrisul. Merci

  2. Probabil o dieta combinata prin reducerea carbohidratilor si a grasimilor ar fi cel mai indicat pentru un corp sanatos, ideal ar fi si un pic de miscare zilnic.

  3. Intradevar efortul intelectual consuma o cantitate semnificativa de carbohidrati. Un alt aspect de avut in vedere este si faptul ca pentru slabire/definire chiar carbohidratii sunt necesari pentru a se cupla cu lipidele in procesul de ardere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: