Ouale – surse excelente de aminoacizi esentiali!


Ouale au fost un aliment desconsiderat timp de aproape 40 de ani, datorita continutului ridicat de colesterol. Totusi studiile recente au constatat ca ouale pot fi consumate aproape zilnic, fara a afecta nivelul sanguin al colesterolului. Ouale sunt bogate in proteine de calitate, care contin aminoacizi-cheie importanti pentru activarea sintezei musculare proteice si prevenirea lizei proteinelor. Acestea contin o cantitate ridicata de leucina, care detine un rol central in stimularea cresterii musculare. Ouale sunt bogate in vitamine B, cum ar fi tiamina, riboflavina, acidul folic, vitaminele B12 si B6.Ele reprezinta un excelent aliment pentru sportivi, deoarece mentin nivelul glicemiei fara a provoca o crestere brusca a insulinei. Aceasta ajuta la prevenirea senzatiei de foame si sprijina controlul greutatii.

Sursa: Nutrition Today

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: