Ce sa mancam dupa antrenament!


Probabil ca  asta e intrebarea care va macina de ceva vreme. Ei bine am cauta, m-am interesat si am aflat ca cel  mai bun aliment dupa antrenament ar fi laptele….si daca stam sa analizam ca multi campioni olimpici ,chiar multiplul campion olimpic la inot Michael Phelps, consuma dupa antrenamente o cutie de lapte.. ajungem la concluzia ca asa si este.

Principalul aliment al muschilor este proteina de unde se obtin aminoacizii necesari pentru a nutri fibra si pentru a- si reveni dupa efort. Un aliment care ne poate ajuta este laptele,  bogat in proteine, minerale si vitamine.

Utilizate dupa antrenament, laptele si derivatele sale vor inlocui si glucidele consumate in timpul efortului.  Pentru persoanele care nu tolereaza lactatele, acestea se pot inlocui cu laptele de soia.

Bananele sunt alte aliate in recuperarea musculara. Continutul inalt in zahar ne va ajuta sa inlocuim rezervele consumate de glucoza si energia pierduta in timpul antrenamentului. Sunt un aliment usor de asimilat, corpul beneficiindu-se imediat de nutrimentele digerate.

O alta optiune pentru recuperarea musculara este un sandwich de ton, sau 2 albusuri de ou fiert, chiar daca nu se asimileaza nutrimentele la fel de repede ca in cazul unei bauturi proteice (shake de lapte cu banane). Dat fiind ca muschiul creste in repaos, dupa antrenament, aceste alimente bogate in proteine si cu un procent scazut de grasimi ne vor ajuta sa obtinem o masa musculara de mai buna calitate.Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: